LANSARE linie de finantare de pana la 3.5 mil euro pentru IMM-uri si clustere din IT

octombrie 23, 2018

Ministerul Fondurilor Europene – AMPOC anunta lansarea apelului aferent Actiunii 2.2.1 – Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere.

Perioada de depunere a proiectelor incepe pe 17 decembrie 2018 ora 09:00 si se va incheia in data de 14 februarie 2019 ora 17:00.

Un proiect poate beneficia de finantare nerambursabila in cadrul acestei actiuni daca duce la:

 • Dezvoltarea unor game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate in restul economiei romanesti pentru integrarea pe verticala a solutiilor TIC;
 • Realizarea proiectelor strategice inovative cu impact asupra dezvoltarii intregii industrii TIC la nivel national sau international.

Beneficiari eligibili:

 • IMM-uri (intreprinderi micro/mici/mijlocii) care isi desfasoara activitatea in Romania, centrate pe domeniul TIC sau care isi desfasoara activitatea in cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC;
 • Consortii (parteneriate) de intreprinderi micro/mici/mijlocii care isi desfasoara activitatea in Romania, in cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC.

Sprijinul va viza dezvoltarea de produse/ servicii/ aplicatii TIC inovative prin:

 1. Investitii in active corporale si necorporale in cadrul unei investitii initiale;
 2. Investitii in cercetare industriala si dezvoltare experimentala;
 3. Investitii in proiecte de inovare ale IMM-urilor;
 4. Investitii in proiecte de inovare de proces si organizationale;
 5. Ajutor de minimis: cheltuieli cu cercetare de piata, informare si publicitate, consultanta, avize, autorizatii, instruire/formare, audit, management, abonamente etc.

Valoarea  finantarii nerambursabile acordate este : intre 500.000 euro si 3.500.000 euro.

Procentul de finantare:

 • Pentru activitatile de la punctele a)-d): intre 20% si 80% din totalul cheltuielilor eligibile, diferentiat in functie de activitatile proiectului, dimensiunea companiei si regiunea unde se implementeaza.
 • Pentru ajutorul de minimis – punctul e): 100%, maxim 200.000 euro si nu mai mult de 20% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiect.

Durata implementare proiect: maxim 36 de luni.

Mai multe detalii regasiti aici.

Comentariile sunt închise.

inapoi