Finantari pentru pomicultura si formare profesionala pentru fermieri – PNDR

februarie 29, 2016

Noi ghiduri in variante consultative au fost publicate pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020. Acestea vizeaza masurile” 4.1.a Investitii in exploatatii pomicole, 4.2.a Investitii in procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol (documente disponibile  aicisi 1.1. Sprijin pentru formarea profesionala, precum si a actiunilor pentru dobandirea de competente (document disponibil aici).

Va prezentam mai jos cateva detalii privind aceste linii de finantare pentru mediul privat, si anume:

  • Submasura 4.1.a Investitii in exploatatii pomicole

Se vor finanta investitii de tipul: modernizarea fermelor pomicole, infiintarea si reconversia plantatiilor pomicole, infiintarea si modernizarea de pepiniere, sisteme de depozitare, conditionare si ambalare, unitati de procesare la nivelul exploatatiei, etc.

Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 1.050.000 euro.
Procent de finantare: pana la 90% din cheltuielile eligibile.

  • Submasura 4.2.a Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol

Se vor finanta investitii de tipul: Infiintarea, extinderea si/ sau modernizarea unitatilor ce proceseaza materie prima provenita din sectorul pomicol, unitati mobile de procesare/ retele locale de colectare, receptie, depozitare, conditionare, sortare si ambalare; achizitionarea de utilaje noi, instalatii, echipamente si mijloace de transport specializate in scopul colectarii materiei prime.

Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 1.500.000 euro.
Procent de finantare: pana la 50% din cheltuielile eligibile.

  • Submasura 1.1. Sprijin pentru formarea profesionala, precum si a actiunilor pentru dobandirea de competente

Se vor finanta cheltuieli eligibile privind: salariile expertilor formatori, cheltuieli de cazare, masa si transport pentru participanti, materiale didactice si consumabile, inchirierea de echipamente si spatii pentru desfasurarea cursurilor de formare, etc.

Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 195.000 euro.
Procent de finantare: 100% din cheltuielile eligibile.

Comentariile sunt închise.

inapoi