Finantare pentru creare de noi locuri de munca – lansare in Mai 2016

mai 4, 2016

Ministerul Finantelor Publice anunta deschiderea unei noi sesiuni de depunere a proiectelor in baza schemei de ajutor de stat pentru crearea locurilor de munca (H.G. nr. 332/ 2014) in perioada 30.05.2016 – 10.06.2016.

Va reamintim informatiile esentiale cu privire la aceasta finantare:

Beneficiarii eligibili sunt intreprinderile (mari si IMM-uri), care au activitate sau start-up-uri, din toate sectoarele economice, exceptand domenii precum: pescuit, acvacultura, productia primara, prelucrarea si comercializarea produselor agricole, sector siderurgic, constructii navale, fibre sintetice, transporturi, energie si toate sectoarele listate in Anexa 1 la HG nr 332/2014.

 Investitia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie considerata investitie initiala, adica sa vizeze infiintarea unei unitati noi, extinderea capacitatii unitatii existente, diversificarea productiei unitatii sau schimbarea fundamentala a procesului de productie;
  • sa conduca la crearea a cel putin 10 locuri de munca noi, dintre care minimum 3 destinate lucratorilor defavorizati, pentru fiecare locatie de realizare a investitiei.

Cheltuieli eligibile: costurile totale salariale pe o perioada de 2 ani consecutivi, in limita salariului mediu brut pe economie, pentru locurile de munca nou create ca urmare a investitiei initiale.

Procentul de finantare acordat
difera, in functie de regiunea de implementare:

  • pana la 15% in regiunea Bucuresti;
  • pana la 35% in regiunile Vest si Ilfov;
  • pana la 50% in restul regiunilor (Nord Vest; Nord Est; Centru; Sud Vest; Sud; Sud Est).

Bugetul acestei sesiuni este de 250 milioane lei.

Comentariile sunt închise.

inapoi