Participare la consultari publice

VAPRO Romania se implica activ in definirea cadrului legislativ si metodologic prin care se deruleaza proiectele cu finantare nerambursabila participand la numeroase consultari publice organizate la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, Camerelor de comert reprezentantive si altor organizatii specifice. De asemenea, impreuna cu partenerii nostri organizam mese rotunde / workshopuri prin care promovam ideile noastre pentru imbunatatirea cadrului actual si incurajam mediul privat sa se implice mai mult in proiectele europene.

In continuare prezentam exemple de consultari la care am participat si recomandari pe care le-am transmis pentru imbunatatirea Ghidurilor Solicitantului / altor documente aflate in dezbatere:

23.09.2016 – POCU – Ghidul Solicitantului OS 3.7 Diaspora

Am transmis o serie de recomandari si am solicitat clarificari cu privire la anumite aspecte pentru completarea Ghidului Solicitantului Conditii Specifice aferent Obiectivului Specific 3.7 – apelul de proiecte „Diaspora Start Up”, ghid aflat in consultare publica.

Lista recomandarilor se regaseste aici.

26.07.2016 – POCU – Ghidul Solicitantului OS 3.7

VAPRO Romania impreuna cu Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro au transmis catre Ministerul Fondurilor Europene si AM POCU un document ce cuprinde recomandari pentru imbunatatirea Ghidul Solicitantului – Conditii Specifice “Romania Start Up Plus” aferent Programului Operational Capital Uman.

Principalele aspecte punctate de expertii VAPRO, Structural Consulting cat si ceilalti experti consultati se regasesc aici.

19.07.2016 – POCU – Ghidul General

Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro și VAPRO Romania au transmis catre Ministerul Fondurilor Europene si AM POCU un studiu de caz cu privire la interpretarea excesiva a Romaniei in ceea ce priveste utilizarea optiunilor de costuri simplificate in cadrul POCU 2014-2020. Analiza poate fi consultata aici.

06.07.2016 – POR – Ghidul Solicitantului OS 8.3


Cu ocazia publicarii spre consultare publica a Ghidului Solicitantului aferent Obiectivului specific 8.3 Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, operaţiunea A grup vulnerabil persoane vârstnice, din cadrul programului POR am elaborat o serie de recomandari.

Recomadarile pot fi vizualizate aici.

05.04.2016 – POCU – Ghidul Solicitantului Conditii Generale


Am furnizat un set de recomandari pentru imbunatatirea variantei consultative a Ghidului Solicitantului – Conditii Generale.

Puteti consulta aici recomandarile transmise de noi catre Minister.

22.03.2016 – Ministerul Economiei – Programe de finantare pentru dezvoltarea IMM-urilor


In data de 22.03.2016 am participat la o consultare privind ghidurile consultative publicate de catre AIPIMM din cadrul Ministerului Economiei pentru schemele de ajutor de minimis destinate finantarii IMM-urilor.

Intalnirea a avut de asemenea si rol informativ, prezentandu-se stadiul elaborarii variantelor finale a Ghidurilor cat si a principalelor modificari care vor fi aduse.

22.03.2016

 

18.03.2016 – MySMIS 2014 – Recomandari privind imbunatatirea sistemului MySMIS 2014, modulul pentru depunerea cererilor de finantare


Am testat sistemul MySMIS 2014 iar la momentul in care acesta a fost inchis am transmis recomandarile noastre pentru imbunatatirea acestuia, atat prin email cat si prin sistemul Heldpesk.

Puteti consulta aici recomandarile transmise.

04.03.2016 – Achizitii publice – Noua legislatie


Am participat la o intalnire intre membrii AMCHAM (Camera de Comert Americana in Romania) si reprezentantii Comisiei Europene (dl. Francois Arbault) privind noul pachet legislativ in materie de achizitii publice.

Au fost discutate principalele modificari si am semnalat reprezentantilor Comisiei aspectele care, in opinia noastra, ar trebui sa fie in continuare imbunatatite.

10.02.2016 – POCA – Sprijinirea capacitatii ONG-urilor pentru a formula politici publice alternative


Am transmis o serie de intrebari / recomandari pentru completarea Ghidului Solicitantului aferent proiectelor pentru sprijinirea capacitatii ONG-urile in formularea de politici publice.

Puteti consulta aici intrebarile / recomandarile transmise.

29.01.2016 – Achizitii publice – Noua legislatie


In cadrul sesiunilor organizate de noua conducere a Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, am participat ca reprezentanti ai mediului privat la discutarea modificarilor care vor fi aduse de noua legislatie in materie de achizitii publice.

29.01.2016

06.01.2016 – POCU – Consultare la Ministerul Fondurilor Europene privind interventiile adresate persoanelor din comunitati marginalizate


Am participat la o consultare organizata de Ministerul Fondurilor Europene privind Ghidul Specific aferent proiectelor care vizeaza comunitati marginalizate. S-au expus principalele probleme ale Ghidului iar alaturi de alti participanti am transmis reprezentantilor Ministerului principalele noastre intrebari privind in special tipul de aplicanti eligibili, modul de acordare a ajutorului de minimis si tipurile de cursuri de formare profesinoala care se pot realiza in cadrul proiectelor. La intalnire, pe langa alti actori relevanti, au mai participat Ministerul Fondurilor Europene, dna. Aura Raducu si consilierul de stat privind problemele romilor, dl. Ciprian Necula.

1

11.11.2015 – POCU – Formarea personalului implicat in programele prioritare de sanatate


Am furnizat un set de recomandari pentru imbunatatirea variantei consultative a Ghidului Solicitantului – Conditii Specifice – OS 4.8 (Formarea personalului implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate).

Puteti consulta aici recomandarile transmise de noi catre Minister.

03.11.2015 – POCU – Romania creativa – Antreprenoriat in domenii creative


Am furnizat un set de recomandari pentru imbuntatatirea variantei consultative a Ghidului Solicitantului – Conditii Specifice – OS 3.7 Romania creativa.

Puteti consulta aici recomandarile transmise de noi catre Minister.

26.10.2015 – Achizitii publice – Business breakfast cu Presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice


Am participat la o intalnire organizata de AMCHAM (Camera de Comert Americana in Romania) cu Presedintele ANAP, dna. Roxana Minzatu privind principalele modificari aduse de noua legislatie a achizitiilor publice.

11.09.2015 – POCU – Angajarea de tineri smeri care nu urmeaza o forma de invatamant (NEETs)


Am furnizat un set de recomandari pentru imbunatatirea variantei consultative a Ghidului Solicitantului – Conditii Specifice nr. 1/2015 aferent Axei 1 si 2 pentru angajarea de tineri someri, care nu urmeaza o forma de invamantant (NEETs) cat si a schemei de ajutor de stat si de minimis.

Puteti consulta aici recomandarile transmise de noi catre Minister pentru Ghidul Solicitantului si aici pentru Schemele de ajutor de stat si de minimis.

Participare la consultari publice