Linie de finantare pentru training in companii MARI – „Inovare prin formare”

mai 3, 2018

AMPOCU a lansat in consultare publica Ghidul Specific pentru linia de finantare – „Inovare prin formare”, prin care companiile MARI pot deconta investitia in programe de formare profesionala pentru angajati, in special cei direct productivi.

Apelul este dedicat dezvoltarii resurselor umane prin masuri precum:

  • programe de formare profesionala (cursuri de calificare/ specializare/ perfectionare/ de scurta durata/ informale/ workshop-uri / seminarii); minim 60% din angajati trebuie sa beneficieze de cursuri de calificare (nivel 2-4);
  • elaborare de planuri de invatare si dezvoltare;
  • evaluare/validare si certificare pentru recunoasterea competentelor dobandite anterior (recunoastere la nivel de intreprindere si/sau la nivel national);
  • dezvoltarea unui sistem propriu de formare profesionala la nivelul angajatorului – programe de invatare la locul de munca.

Cat dureaza implementarea proiectului?

  • maximum 18 luni.

Care este valoarea maxima a proiectului?

  • 500.000 euro, din care procentul de finantare nerambursabila este intre 50-95%, functie de anumite activitati.

Cine poate aplica?

  • Intreprinderi mari cu activitate in sectoarele prioritare: turism/ ecoturism, textile/ pielarie, lemn/ mobila, auto si componente, IT si comunicatii, procesare bauturi/ alimente, energie/ mediu, sanatate/ farmaceutica, bioeconomie/ biofarmaceutica/ biotehnologii, industrii creative, mijloace de transport, infrastructura, produse chimice, masini/aparate/echipamente electrice. A se vedea lista de coduri CAEN eligibile aici.

Proiectul poate fi implementat doar in regiunile mai putin dezvoltate (Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) ale Romaniei.

Sunt eligibile si intreprinderile mari cu sediul social in regiunea Bucuresti-Ilfov, doar daca proiectele acestora se implementeaza in regiunile mai putin dezvoltate eligibile (in cadrul unui punct de lucru localizat intr-una dintre regiunile eligibile)

Care sunt angajatii care pot fi inclusi in proiect (grup tinta)?

  • Angajatii care urmaresc imbunatatirea nivelului de cunostinte, competente si aptitudini sau care urmaresc certificarea/ validarea competentelor cu precadere in sectoarele economice/ domeniile prioritare;
  • Angajatori cu activitate prezenta/viitoare in domeniile/sectoarele economice prioritare.

Grup tinta minim: 50 persoane.

Pentru mai multe informatii click aici.

Comentariile sunt închise.

inapoi