5 milioane de euro pentru investitii in IMM-uri

ianuarie 30, 2019

Apelul destinat IMM-urilor cu o finantare de pana la 5.000.0000 euro este asteptat sa se lanseze in perioada urmatoare, dupa ce Ghidul specific (PI 2.2 – POR 2014-2020) a fost transmis de catre AM POR in consultare publica.
 
Beneficiari eligibili – Societatile sau societatile cooperative care se incadreaza in categoria:

  • IMM-uri din mediul urban (inclusiv microintreprinderi) si
  • Intreprinderi mijlocii din mediul rural.

Se solicita o vechime de minim 1 an (firme infiintate cel mai tarziu la 03.01.2018).
Regiunile eligible: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru (nu se pot depune proiecte pentru Regiunile Bucuresti-Ilfov si ITI Delta Dunarii).

Investitii eligibile:

  • crearea unei unitati noi – construirea si dotarea unui spatiu de productie/prestare servicii, in scopul demararii activitatii vizate prin proiect;
  • extinderea capacitatii unei unitati existente, prin cresterea volumului cel putin unui produs/ serviciu, fara schimbarea fundamentala a procesului de productie;
  • diversificarea productiei unei unitati prin produse/ servicii care nu au fost fabricate/ prestate anterior in unitate. Diversificarea productiei presupune ca noile produse/ servicii se adauga gamei sortimentale deja fabricate/ prestate.

Proiectul propus in cererea de finantare trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu, o investitie initiala in active corporale finantabila prin ajutor de stat regional (construire/ extindere/ dotare cu active corporale).

Durata de implementare – 12 luni.
Perioada de realizare a activitatilor proiectului dupa semnarea contractului de finantare poate fi extinsa cel mult pana la dublul perioadei prevazute initial, in conditiile prevazute in contractul de finantare, dar nu mai tarziu de 31.12.2023.

Valoarea finantarii acordate:  minimum 1.000.000 euro si maximum 5.000.000 euro.
Rata finantarii nerambursabile:

  • Intreprinderi mijlocii: 60% (din regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru) si 45% (din regiunea Vest), din valoarea eligibila;
  • Intreprinderi mici si microintreprinderi: 70% (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest, Centru) si 55% (regiunea Vest), din valoarea eligibila.

Mai multe detalii aici.

Comentariile sunt închise.

inapoi