Update June 2008

iunie 13, 2009

VAPRO Subsidy Services va informeaza despre oportunitatile de depunere a proiectelor cu finantare nerambursabila.

1. Depunere proiecte grant In continuare, exista oportunitatea de a depune proiecte de tip grant cu valoare cuprinsa intre 50.000 – 500.000 euro. Liniile de finantare lansate, pentru care termenul limita de depunere a proiectelor este de 30 septembrie 2008, sunt: Scoala pentru toti; Universitate pentru piata muncii; Cariera în educatie si formare; Parteneri în formare continua; Programe doctorale mai bune; Nu abandona scoala! Liniile de finantare lansate, pentru care termenul limita de depunere a proiectelor este de 29 august 2008, sunt: Învata pentru cariera ta!; Continua sa te califici!; Antreprenoriatul, o alternativa de cariera (lansare în 8 regiuni de dezvoltare); Adaptabilitate si flexibilitate (lansare în 8 regiuni de dezvoltare); Parteneriat pentru ocupare; Servicii de ocupare eficiente; Specialisti în ocupare; Fii activ pe piata muncii! (lansare în 8 regiuni de dezvoltare); Mediul rural – mai mult decat agricultura; Economie sociala si solidaritate; Schimb de bune practici.

2. Manalul beneficiarului Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU) a publicat in data de 10 iunie, proiectul de Manual al Beneficiarului. Acest manual cuprinde principalele reguli pe care trebuie sa le respectati, in calitate de beneficairi, in implementarea proiectelor finantate din Fondul Social European (FSE). Printre informatiile pe care le detaliaza acest document amintim: Obligatiile contractuale ale beneficiarului; Achizitiile publice in cadrul proiectului; Informare si Publicitate; Managementul financiar si monitorizarea proiectului (eligibilitatea chelutielilor, justificarea chelutielilor eligibile, rambursarea chelutielilor effectuate in cadrul proiectului); recuperarea sumelor platite necorespunzator; Auditul extern al proiectului; Perioada de implementare; Modificarea contractelor; Arhivarea. Puteti consulta textul integral al Manualului Beneficiarului pe pagina oficiala a FSE www.fseromania.ro la sectiunea Documente/Legislatie, subsectiunea Documente Programatice.

3. Lansare proiecte strategice Dorim sa va informam ca in decursul acestei luni se va deschide un nou apel la propuneri pentru proiecte strategice. Proiectele strategice din cadrul POS DRU sunt proiectele de dimensiuni mari, implementate la nivel national, sectorial sau multi-regional, punandu-se accent pe promovarea proiectelor in parteneriat, inclusiv prin cooperare transnationala. Valoarea totala eligibila a unui proiect strategic poate fi cuprinsa intre: 500.000 de euro si 5.000.000 de euro. Consultantii nostri va pot ajuta sa depuneti proiecte strategice cu sanse maxime de reusita. Va asteptam cu placere sa ne contactati si sa gandim impreuna solutii pentru organizatia dumneavoastra.

Comentariile sunt închise.

inapoi