Sondaj – Evaluarea POCU: Ai avut un proiect respins?

iulie 24, 2017

Avand in vedere ca:

  • Etapa verificării conformității administrative și eligibilității s-a transformat într-una extrem de temută de aplicanții pe POCU. Ratele de respingere de peste 50-70% (chiar 100% în cazul apelului pe OS 4.1 regiunea București-Ilfov) descumpănesc solicitanții și ridică întrebări cu privire la procesul de evaluare în rândul organizațiilor care au depus proiecte.
  • În martie 2017, când AM POCU a publicat rezultatele pe apelurile 4.1 & 4.2, atât aplicanții, cât și întreaga opinie publică au fost luați prin surprindere de ratele extrem de mari de respingere în faza 1 de evaluare. Beneficiarii au acuzat la acel moment calitatea scăzută a procesului de evaluare și intransigența evaluatorilor, iar pentru ca fondurile disponibile să nu rămână nefolosite autoritățile au luat decizia relansării apelurilor.
  • Rata ridicată de respingere în prima fază e evaluării s-a păstrat și pe următoarele apeluri. Pe Solidar (apel dedicat întreprinderilor sociale) rata de respingere în faza A a ajuns la circa 89%, iar pe apelurile Școala pentru Toți și Profesori Motivați la 77-78%. 

VAPRO Romania, impreuna cu Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro  își propun să culeagă informații cu privire la întregul proces de evaluare pe apelurile din cadrul POCU, analizând situația proiectelor respinse.

Vă invităm să vă implicați în acest demers, completând următorul sondaj!

Comentariile sunt închise.

inapoi