Recomandari pentru MFE privind optiunile de costuri simplificate

iulie 19, 2016

Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro și VAPRO Romania au transmis astazi, 19 iulie 2016, catre Ministerul Fondurilor Europene și AM POCU un studiu de caz cu privire la interpretarea excesiva a Romaniei in ceea ce priveste utilizarea optiunilor de costuri simplificate in cadrul POCU 2014-2020.

Documentul face parte din seria de recomandari cu care cele doua companii si-au propus sa vina in sprijinul Autoritatilor responsabile de gestionarea POCU.

Analiza, denumita “Romania, interpretare excesiva in utilizarea optiunilor de costuri simplificate. Recomandari si propuneri”, prezinta comparativ modul in care optiunile de costuri simplificate sunt utilizate in cadrul altor 4 state UE: Polonia, Malta, Cehia si Tara Galilor.

Astfel, in Romania costurile indirecte nu doar ca sunt calculate ca procent fix de 15% din totalul costurilor directe de personal (ajustate suplimentar de tara noastra cu valoarea costurilor de personal subcontractate) ci cuprind si multe alte categorii de costuri care, in tarile oferite ca exemplu, sunt considerate costuri directe.

Documentul ofera si recomandari privind modul in care optiunile de costuri simplificate ar trebui utilizate astfel incat sa vina atat in sprijinul Beneficiarilor dar sa asigure si o usurare a poverii administrative de la nivelul Autoritatilor.

 Pentru mai multe informatii descarcati documentul.

Comentariile sunt închise.

inapoi