POCU – Noi Ghiduri ale Solicitantului

septembrie 6, 2016

Ministerul Fondurilor Europene a publicat in consultare publica trei noi Ghiduri ale Solicitantului destinate:

  • “Formarii personalului implicat in proiecte prioritare de sanatate” – proiecte de pana la 4.000.000 euro. Printre aplicantii eligibili se numara: Ministerul Sanatatii, autoritati de sanatate publicasingure sau in parteneriat cu actori relevanti: universitati; ONG-uri, etc.
  • “Educatiei de calitate in crese” – apel noncompetitiv, un singur proiect in valoare de 13 mil  euro. Aplicant eligibil: Ministerul Educatiei si alte organisme aflate in subordinea ministerului. Printre partenerii eligibili se numara: institutii de invatamant-ISCED 1; furnizori de servicii de orientare, consiliere, mediere scolara; ONG-uri; autoritatile publice locale etc.
  • „Curriculumului national obligatoriu actualizat pentru invatamantul gimnazial” – apel noncompetitiv, un singur proiect in valoare de 38 mil. euro. Aplicant eligibil: Ministerul Educatiei si alte organisme aflate in subordinea ministerului. Printre partenerii eligibili se numara: institutii de invatamant-ISCED 2; furnizori de servicii de orientare, consiliere, mediere școlara; ONG-uri; autoritatile publice locale; Administratia Nationala a Penitenciarelor etc.

Alte finantari pentru beneficiari privati:

  • Romania Start-up Plus” (Ghid final) – proiecte de pana la 5.000.000 euro dedicate sustinerii infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana, unde printre aplicantii eligibili se numara si furnizorii de FPC autorizati; camerele de comert; ONG-urile; organizatiile sindicale si patronate etc.
  • “Scoala pentru toti” (Ministerul a anuntat lansarea in cursul acestei saptamani a ghidului final) – proiecte de pana la 1.500.000 euro destinate facilitarii accesului la educatie si prevenirii/reducerii ratei de parasire timpurie a scolii. Printre aplicantii eligibili se numara si ONG-uri; institutii de cult; institutii de invatamant publice sau private; alte organizatii cu atributii in domeniul educatiei.

Comentariile sunt închise.

inapoi