PNDR – Finantari pentru agricultura

ianuarie 22, 2016

In cadrul conferintei de presa sustinuta ieri la sediul MADR, ministrul Achim Irimescu a anuntat lansarea incepand cu luna martie 2016, a primelor linii de finantare pentru agricultura, si anume:

  • Submasura 4.1 Investitii in exploatatii agricole

Se vor finanta investitii de tipul: constructia, extinderea, modernizarea si dotarea constructiilor din fermele zootehnice sau vegetale etc.
Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 2.000.000 euro. Procent de finantare: pana la 90% din cheltuielile eligibile.

  • Submasura 4.1.a Investitii in exploatatii pomicole

Se vor finanta investitii de tipul: modernizarea fermelor pomicole, infiintarea si reconversia plantatiilor pomicole, infiintarea si modernizarea de pepiniere etc.
Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 1.050.000 euro. Procent de finantare: pana la 90% din cheltuielile eligibile.

  • Submasura 4.2 Sprijin pentru investitii in procesarea / marketingul produselor agricole

Se vor finanta investitii de tipul: Infiintarea, extinderea si / sau modernizarea si dotarea unitatilor de procesare, inclusiv investitii privind marketingul produselor (ex. etichetare, ambalare), retelelor locale de colectare, receptie, depozitare, conditionare, sortare si capacitati de ambalare;
Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 2.500.000 euro. Procent de finantare: pana la 50% din cheltuielile eligibile.

  • Submasura 4.2.a Investitii in procesarea / marketingul produselor din sectorul pomicol

Se vor finanta investitii de tipul: Infiintarea, extinderea si / sau modernizarea unitatilor ce proceseaza materie prima provenita din sectorul pomicol, unitati mobile de procesare / retele locale de colectare, receptie, depozitare, conditionare, sortare si ambalare; Achizitionarea de utilaje noi, instalatii, echipamente si mijloace de transport specializate.
Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 1.500.000 euro. Procent de finantare: pana la 50% din cheltuielile eligibile.

  • Schema de minimis Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole

Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 200.000 euro reprezentand cheltuieli de consultanta ale unui proiect de investitii in procesarea produselor agricole.

Comentariile sunt închise.

inapoi