O noua linie de finantare pentru IMM-urile care dezvolta produse inovatoare in domeniul IT

iulie 28, 2020

Apelul de proiecte POC aferent Actiunii 2.1.1.Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere este asteptat sa se relanseze in perioada urmatoare, dupa ce Ghidul Solicitantului actualizat a fost publicat in consultare publica, pana la data de 30 Iulie 2020.

Proiectele care pot primi finantare trebuie sa includa dezvoltarea de produse/servicii/aplicatii inovative care sustin activitatea interna a solicitantului, cat si produse/servicii/aplicatii realizate pentru alte entitati, in scopul eficientizarii  si optimizarii activitatii, utilizand mijloace specifice TIC (demonstrand astfel integrarea in diverse sectoare de activitate).

Beneficiari eligibili:

  • IMM-uri (microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii) care isi desfasoara activitatea in Romania, centrate pe domeniul TIC;
  • IMM-uri (microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii) care isi desfasoara activitatea in Romania, in cadrul clusterelor  centrate pe domeniul TIC;
  • Consorții formate din entitatile definite mai sus( oricare dintre cele doua).

Valoarea  finantarii nerambursabile acordate este cuprinsa intre: 1 si 5 mil. euro, la care se adauga cheltuielile aferente ajutorului de minimis  care nu poate depasi valoarea de 200.000 euro. Procentul de finantare nerambursabila este intre 35% si 80%, in functie de tipul de aplicant si de activitatile bugetate.

Durata implementare proiect: maximum 12 luni, cu o majorare a perioadei de implementare de maximum 6 luni, in baza unei justificari temeinice a beneficiarilor, ori in cazuri de forta majora.

Pentru mai multe informatii, click aici.

Comentariile sunt închise.

inapoi