O noua finantare pentru IMM-uri si clustere din IT

iunie 11, 2018

Ghidul pentru un nou tip de finantare pe Programul Operational Competitivitate: Actiunea 2.2.1 „Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere” a fost publicat spre consultare urmand ca aceasta linie sa se lanseze in perioada urmatoare. 

Principalele detalii privind acest apel:

Un proiect poate beneficia de finantare nerambursabila in cadrul acestei actiuni doar daca la finalul implementarii va avea ca rezultat cel putin o aplicatie / un produs / serviciu TIC inovativ realizat.

Beneficiari eligibili:

  • Intreprinderi (intreprinderi micro/mici/mijlocii) care isi desfasoara activitatea in Romania, centrate pe domeniul TIC sau care isi desfasoara activitatea in cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC;
  • Consortii (parteneriate) de intreprinderi micro/mici/mijlocii care isi desfasoara activitatea in Romania, in cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC.

Sprijinul va viza dezvoltarea de produse / servicii / aplicatii TIC inovative prin:

a)  Investitii in active corporale si necorporale in cadrul unei investitii initiale;
b)  Investitii in cercetare industriala si dezvoltare experimentala;
c)  Investitii in proiecte de inovare ale IMM-urilor;
d)  Investitii in proiecte de inovare de proces si organizationale;
e) Ajutor de minimis: cheltuieli cu cercetare de piata, informare si publicitate, consultant, avize, autorizatii, instruire/formare, audit, management, abonamente etc.

Valoarea  finantarii nerambursabile acordate este : intre 500.000 euro si 2.500.000 euro

Procentul de finantare:

  • Pentru activitatile de la punctele a)-d): intre 20% si 80% din totalul cheltuielilor eligibile, diferentiat in functie de activitatile proiectului, dimensiunea companiei si regiunea unde se implementeaza.
  • Pentru ajutorul de minimis – punctul e): 100%, maxim 200.000 euro si nu mai mult de 20% din totalul cheltuielilor eligibile pentru proiect.

Durata proiect: maxim 36 de luni.

Mai multe detalii regasiti aici.

Comentariile sunt închise.

inapoi