Noi ghiduri pentru urmatoarele lansari PNDR

februarie 17, 2016

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), a publicat ghidurile consultative pentru primele linii de finantare care se vor lansa in luna martie 2016. S-au publicat ghiduri pentru submasurile: 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea / comercializarea si / sau dezvoltarea de produse agricole”, 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – Infrastructura de acces AGRICOLA”, 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – Componenta IRIGATII”, 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”, 7.6 „Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural”.  Documentele pot fi consultate aici.

Va prezentam mai jos cateva detalii privind doua dintre cele mai atractive linii de finantare pentru mediul privat, si anume:

  • Submasura 4.1 Investitii in exploatatii agricole

Se vor finanta investitii de tipul: constructia, extinderea, modernizarea si dotarea constructiilor din fermele zootehnice sau vegetale etc.

Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 2.000.000 euro.
Procent de finantare: pana la 90% din cheltuielile eligibile.

  • Submasura 4.2 Sprijin pentru investitii in procesarea / marketingul produselor agricole

Se vor finanta investitii de tipul: Infiintarea, extinderea si / sau modernizarea si dotarea unitatilor de procesare, inclusiv investitii privind marketingul produselor (ex. etichetare, ambalare), retelelor locale de colectare, receptie, depozitare, conditionare, sortare si capacitati de ambalare;

Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 2.500.000 euro.
Procent de finantare: pana la 50% din cheltuielile eligibile.

Fata de sesiunile anterioare, incepand cu 2016, unui beneficiar i se permite depunerea mai multor proiecte in cadrul aceleiasi submasuri, in aceeasi sesiune ori in sesiuni diferite, daca valoarea totala a finantarii solicitate respecta o serie de conditii din Ghid cu privire la tipurile de investitii efectuate.

Comentariile sunt închise.

inapoi