A inceput depunerea primelor proiecte POCU!

mai 16, 2016

Ministerul Fondurilor Europene a deschis astazi sistemul informatic MySMIS pentru depunerea primelor proiecte, in cadrul urmatoarelor apeluri:

  • Axa 4, Obiectivul specific 4.1: Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate in care exista populatie apartinand minoritatii roma, prin implementarea de masuri integrate;
  • Axa 4, Obiectivul specific 4.2: Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non roma), prin implementarea de masuri integrate;

Suma totala lansata este de circa 350 milioane de euro iar beneficiarii eligibili sunt autoritatile publice locale si ONG-urile cu responsabilitati in domeniu, in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta (ex: angajatori, furnizori de formare/consiliere).

Bugetul maxim al unui proiect ajunge pana la 6 milioane de euro si trebuie utilizat intr-o perioada de maximum 3 ani.

De asemenea, in urma consultarilor cu Beneficiarii, au fost publicate si corrigendum-uri la Ghidul Solicitantului – Conditii Generale cat si la Ghidurile Specifice. Modificarile aduse pot fi consultate aici.

Cererile de finantare se pot depune incepand de astazi, pana pe 1 August 2016. Ghidurile Solicitantului pentru cele doua apeluri au fost publicate in data de 20 Aprilie.

Comentariile sunt închise.

inapoi