Finantare pentru noi locuri de munca – o noua lansare in august

august 13, 2015

Ministerul Finantelor Publice anunta deschiderea unei noi sesiuni de depunere a proiectelor in baza H.G. nr. 332/2014 in perioada 24.08.2015 – 18.09.2015, cu posibilitatea prelungirii.

Va reamintim informatiile esentiale cu privire la aceasta finantare:

Beneficiari eligibili sunt intreprinderi (mari si IMM-uri) din toate sectoarele economice, exceptand domenii precum: pescuit, acvacultura, productia primara, prelucrarea si comercializarea produselor agricole, sector siderurgic, constructii navale, fibre sintetice, transporturi, energie etc si toate sectoarele listate in Anexa 1 la HG nr 332/2014.

Investitia trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie considerata investitie initiala, adica sa vizeze infiintarea unei unitati noi, extinderea capacitatii unitatii existente, diversificarea productiei unitatii sau schimbarea fundamentala a procesului de productie
  • sa conduca la crearea a cel putin 10 locuri de munca noi, dintre care minimum 3 destinate lucratorilor defavorizati, pentru fiecare locatie de realizare a investitiei

Cheltuieli eligibile: costurile totale salariale pe o perioada de 2 ani consecutivi, pentru locurile de munca nou create ca urmare a proiectului de investitii. 

Procentul de finantare acordat difera, in functie de regiunea de implementare:

  • pana la 15% in Regiunea Bucuresti
  • pana la 35% in regiunile Vest si Ilfov
  • pana la 50% in restul regiunilor (Nord-Vest; Nord-Est; Centru, Sud-Vest; Sud; Sud-Est)

Bugetul orientativ al acestei sesiuni este de 367 de milioane de lei.

VAPRO va poate asista in dezvoltarea unor proiecte de succes!

Comentariile sunt închise.

inapoi