Finantari pentru industria alimentara – PNDR

februarie 19, 2016

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), a publicat ghidul consultativ pentru Schema de ajutor de stat GBER: Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole  și Schema de minimis: Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea  implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea și marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, iar documentele pot fi consultate aici.

Va prezentam mai jos cateva detalii privind aceste linii de finantare pentru mediul privat, si anume:

Schema de ajutor de stat GBER: Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole.

  • Se vor finanta investitii de tipul: constructia, extinderea si dotarea unitatilor de procesare din domeniul industriei alimentare; Achizitia de noi echipamente, instalatii si mijloace de transport specializate.
  • Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 500.000 euro.
  • Procent de finantare: pana la 50% din cheltuielile eligibile.

Schema de minimis Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea  implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea și marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole.

  • Valoarea finantarii nerambursabile: pana la 200.000 euro reprezentand cheltuieli de consultanta ale unui proiect de investitii in procesarea produselor agricole.
  • Procent de finantare: pana la 100% din cheltuielile eligibile de consultanta.

Comentariile sunt închise.

inapoi